No Excuse Tabori

Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija je večkrat nagrajena nacionalna mladinska organizacija v javnem interesu, ki že več let sodeluje pri organizaciji in izvedbi poletnih taborjenj za mladostnike – tako lastnih kot skupaj z uveljavljenimi partnerji (ZPM Moste-Polje, ZLRO ipd.). Naše poslanstvo je, da mlajše generacije vzgajamo v aktivne državljane, ki znajo kritično razmišljati, pa tudi predlagati rešitve in jih izpeljati, s tem pa pozitivno doprinesti k celotni družbi. Poudarek našega programa je na zdravju in okolju, program taborjenja pa bo poln vsebinskih delavnic s to tematiko.

Hkrati bomo na taborjenju mlade opremili z veščinami za zdravo preživljanje prostega časa na področju prehrane, gibanja, duševnega zdravja in aktivno delali na razvoju veščin za preprečevanje zasvojenosti. Krepili bomo njihove socialne veščine in jim ponudili orodja in kompetence za uspešen prehod v srednjo šolo in soočanje z izzivi, ki so povezani z obdobjem mladostništva.

Pozabili pa ne bomo seveda na zabavo, druženje in sproščenost, ki so nedvomno najpomembnejši sestavni deli poletnih počitnic.

INFORMACIJE ZA STARŠE

KDAJ?

Taborjenje bo potekalo v dveh terminih:

  • od nedelje, 1. avgusta, do sobote, 7. avgusta
  • od nedelje, 8. avgusta, do sobote, 14. avgusta

KJE?

Taborni prostor taborniškega Rodu II grupe Odredov Celje, poimenovan Kokarska jasa, leži ob turistični poti v Logarsko dolino pri vasici Kokarje v občini Nazarje in je oddaljena le 10 km od smučarskega središča na Golteh. Gre za sodoben mladinsko-izobraževalni center, ki zagotavlja možnosti aktivnega preživljanja prostega časa v naravi, omogoča sprostitev in odklop od mestnega vrveža in ponuja pestro izobraževalno in rekreacijsko ponudbo, ki mladim omogoča celostni razvoj v objemu neokrnjene narave. Posnetek tabornega prostora si lahko ogledate s klikom na TO POVEZAVO.

Spali bomo v šotorih, prostor pa ima urejeno vso drugo infrastrukturo za naše udobje – kuhinja in sanitarije s toplo vodo.

ZA KOGA?

Taborjenje je namenjeno učencem od 6. do 9. razreda, ki bodo po starosti razdeljeni v homogene skupine, program pa bo sestavljen iz ločenih in skupnih aktivnosti.

KOLIKO STANE?

Cena taborjenja je 220 € z DDV na udeleženca, do 30. junija 2021 pa vam nudimo 10 % popust na polno ceno, kar pomeni, da do konca junija za taborjenje odštejete 198 € z DDV.

Cena vključuje: 5x polni penzion in 1x polpenzion, spremljevalce, strokovno osebje (ves čas bo na dogodku prisoten psiholog in usposobljeni mladinski delavec) program in potreben material ter nezgodno zavarovanje.

Taborjenje je za udeležence iz socialno ogroženih družin brezplačno, saj ga financirata Ministrstvo za zdravje RS in Mestna občina Ljubljana. Podatke o socialnem statusu nam bodo (zgolj z vašim dovoljenjem) posredovale svetovalne delavke šol, ki jih obiskujejo udeleženci taborjenja, prosimo pa vas, da nas o tem obvestite ob prijavi.

PREVOZ

Udeležencem za doplačilo nudimo možnost prevoza do tabornega prostora. Prevoz bo organiziran iz naslednjih krajev (strošek velja za v obe smeri in vključuje DDV):

  • Koper (doplačilo: 95 €)
  • Postojna (doplačilo: 75 €)
  • Ljubljana (doplačilo: 55 €)
  • Celje (doplačilo: 30 €)

Prevoz na taborni prostor bo organiziran z avtobusom v skladu s takrat veljavnimi COVID-19 usmeritvami, udeležence pa bodo spremljali naši strokovni voditelji. Udeleženci bodo na taborni prostor odšli v nedeljo v popoldanskih urah. Vrnili se bodo na enak način na isto mesto v soboto v dopoldanskih urah. Točne informacije bomo poslali na navedene e-naslove udeležencev pred začetkom taborjenja.

Udeležence lahko na tabori prostor pripeljejo tudi starši. Pričakuje se, da so udeleženci na tabornem prostoru prisotni v nedeljo med 18.00 in 20.00 ali najkasneje v ponedeljek do 9.00, odidejo pa lahko od petka med 17.00 in 20.00 do sobote do 10.00.

Udeleženci, ki so oproščeni plačila tabornine, lahko organiziran prevoz na taborjenje koristijo brezplačno.

PRIJAVA IN PLAČILO

Prijave zbiramo samo v elektronski obliki prek prijavnice, ki jo najdete s klikom na TO POVEZAVO; s tem nam boste olajšali pripravo baze podatkov, hkrati pa pripomogli k manjši porabi papirja. Prijava na taborjenje je veljavna le s pravilno izpolnjeno prijavnico. Prijavnica je hkrati izjava o zdravstvenem stanju otroka, zato je oddaja obvezna!

Na elektronski naslov, naveden ob oddaji prijavnice, boste v roku dveh dni prejeli račun za taborjenje, za katerega vas prosimo, da ga poravnate najkasneje v roku 8 dni. Po opravljenem in potrjenem plačilu bo prijava zaključena in mesto za otroka zajamčeno.

Zaradi pravnih razlogov potrebujemo tudi vaš lastnoročen podpis, zaradi česar boste morali podpisano izjavo pred odhodom na taborjenje oddati vodstvu taborjenja. Celotno izjavo vam bomo predhodno poslali na e-naslov – lahko jo predhodno podpišete in jo vodstvu odda pooblaščena polnoletna oseba.

Prosimo, da prijavnico izpolnite za vsakega otroka posebej.

Zadnji rok za oddajo prijav je torek, 15. 7.

ODJAVA

Ob morebitni odjavi iz upravičenih razlogov (vladne omejitve, zdravstveni razlogi ipd.) se plačilo vrne v celoti zgolj ob predloženem zdravniškem potrdilu ali drugi verodostojni listini. Ob odjavi iz drugih razlogov udeleženec prejme voucher, ki ga lahko uporabi za naknadne termine taborjenj v letu 2021 ali 2022. V primeru neudeležbe brez predhodnega obvestila plačil ne vračamo.

DODATNE INFORMACIJE

Vse nadaljnje informacije glede potrebne opreme, točnih ur odhoda in prihoda ter morebitnih ostalih navodil boste pred začetkom taborjenja dobili na e-naslov, naveden v oddani prijavnici. Za morebitna vprašanja lahko pokličete Mio Zupančič na 041 679 756 ali pišete na info@noexcuse.si.

 

PROGRAM TABORJENJA

POSEBNOSTI TABORJENJA

No Excuse Slovenia – Brez izgovora Slovenija – Kaj je to?

Spodnji filmček so pripravili naši aktivisti. Gre za amatersko produkcijo ob kateri so se mladi zelo zabavali 🙂