Vabilo na posvet: Mladinske organizacije za zdravje mladih

Zdravje in zdrav življenjski slog je tematika, ki v mladinskih organizacijah ni pogosto izpostavljena. Mladinske organizacije se sicer zavedajo pomena zdravega življenjskega sloga, ampak kako se to kaže v praksi? Zaradi svojega vpliva na člane imajo organizacije ogromen potencial tudi za spodbujanje zdravega življenjskega sloga, ki pa v veliki meri ni izkoriščen.
 
***
Partnerji v projektu Za zdravje mladih
vas vabimo na posvet

Kaj lahko storijo
Mladinske organizacije za zdravje mladih,

ki bo potekal v četrtek, 17. marca 2016, med 17:00 in 20:30
v City Hotelu Ljubljana (Dalmatinova ulica 15)
***


Skupaj z vami, predstavniki in predstavnicami mladinskih organizacij in organizacij za mlade, bomo iskali možnosti za ustvarjanje bolj zdravega okolja znotraj organizacij in večje vključevanje promocije zdravega življenjskega sloga v vaše aktivnosti. Cilj te diskusije bo opredeliti konkretne predloge in priporočila, ki bodo uporabni v nadaljnjem procesu ozaveščanja o pomenu zdravega življenjskega sloga v okviru organizacij.

Na posvetu bomo uvodoma predstavili ključne izsledke naših raziskav na temo zdravja; v katerih ste sodelovali tudi nekateri izmed vas. Predstavljen pa bo tudi socialno marketinški pogled na spremembe delovanja mladinskih organizacij v smeri ustvarjanja  bolj zdravega okolja. V drugem delu bo sledila priprava že omenjenih priporočil, kjer boste vabljeni k aktivnemu sodelovanju. Predvideni program najdete ob koncu tega vabila.

Posvet je organiziran v okviru projekta Za zdravje mladih in je za udeležence brezplačen. Rok za prijavo: do 15. marca 2016 preko tega spletnega obrazca.
 

Okvirni program posveta
 
16.45 – 17.00  Registracija udeležencev
17.00 – 17.15 Uvod (Irena Mrak Merhar, Skavti)
17.15 – 17.40 Mladinski sektor in njegov potencial za promocijo zdravega življenjskega sloga (Daša Kokole, Brez izgovora Slovenija)
17.40 – 18.05 Mladinsko delo in promocija zdravja – kaj pravi teorija? (dr. Metka Kuhar, Fakulteta za socialno delo)
18.05 – 18.30 Socialno marketinški pristop za doseganje in vzdrževanje vedenjskih sprememb (dr. Tanja Kamin, Fakulteta za družbene vede)
18.30 – 19.00 Odmor za kavo
19.00 – 20.30 Diskusija v manjših skupinah o možnostih za ustvarjanje bolj zdravega okolja v mladinskih organizacijah in organizacijah za mlade
 
 
Vljudno vabljeni!

 

Sledite Za zdravje mladih na Facebooku.

 

PREBERITE TUDI

09.11.2021

Lilia’s adventure in Brežice,…

Hearing a lot about the exquisite beauty of Slovenia made me eager to write it down on my “ Must-Visit “ destinations, until the time

02.11.2021

the BREXPERIENCE

24 September, Friday. Early dawn. Sunrise over the chilly town of Brežice. Half of the Macedonian team, after being left on the highway and walked

21.10.2021

Poziv Vladi RS k…

Dvig cen električne energije in zemeljskega plina na veleprodajnih trgih v EU in napovedane podražitve energije za potrošnike zahtevajo hiter in usklajen odziv. Podpisniki poziva

Vse novice