Sustainaware – globalno partnerstvo za izobraževanje za trajnostni razvoj

Sustainaware 2014 je medcelinski mladinski projekt, ki ga koordinira Brez izgovora Slovenija in je financiran s strani Evropske komisije – Program Mladi v akciji. Tema, ozaveščanje o pomenu trajnostnega razvoja, je razvidna že iz samega imena Sustain + Aware, cilj projekta pa je vzpostavitev globalnega partnerstva za izobraževanje na trajnostnem razvoju. Partnerji v omenjenem projektu so mladinske nevladne organizacije iz Argentine (TierraVida), Indije (Blue Ribbon Movement),  Hrvaške (O.A.ZA), Madžarske (BeYOUnique), Nigerije (NYCAN, Connected Development), Lihtenštajna (Symbiose Gemeinschaft) in ZDA (Global Kids).

Glavni namen projekta je vzpostavitev mreže partnerstev z drugimi svetovnimi mladinskimi organizacijami s podobnimi strateškimi cilji, večja vključenost mladih v družbi, tudi tistih z manj priložnostmi ter izmenjava znanj ter izkušenj na področju neformalnega izobraževanja.

V okviru globalnih srečanj bo namenjeno veliko pozornosti grajenju partnerstva na področju izobraževanja za trajnostni razvoj, spoznavanju realnosti v okviru držav sodelujočih partnerjev, predvsem pa izmenjavi obetajočih in dobrih praks za izobraževanje za trajnostni razvoj. 

V času od 7.do 14.junija 2014 so v Lagosu v Nigeriji potekali t.i. Lokalni akcijski dnevi za vključevanje mladih z manj priložnosti v pobude s področja okoljskega-socialnega podjetništva v organizaciji afriškega koordinatorja, organizacije Connected Development (CODE). Spodaj najdete nekaj slik s srečanja. 

PREBERITE TUDI

03.06.2021

“Odločeni! Opuščamo kajenje”

  Ljubljana, 28. maj 2021 Vsako leto 31. maja obeležujemo Svetovni dan brez tobaka, ki je letos posvečen opuščanju kajenja in poteka pod geslom »Odločeni!

22.04.2021

Simpozij: ”Odločeni! Opuščamo kajenje”

Ob Svetovnem dnevu brez tobaka bo v petek, 28. 5. 2021, potekal simpozij z naslovom “Odločeni! Opuščamo kajenje”, na katerem sodeluje tudi Zveza Brez izgovora

12.04.2021

Evropska spletna raziskava o…

Nacionalni inštitut za javno zdravje se je pridružil mednarodni raziskavi o uporabi drog, ki jo koordinira Evropski center za spremljanje drog in zasvojenosti z drogami

Vse novice