Sustainaware – globalno partnerstvo za izobraževanje za trajnostni razvoj

Sustainaware 2014 je medcelinski mladinski projekt, ki ga koordinira Brez izgovora Slovenija in je financiran s strani Evropske komisije – Program Mladi v akciji. Tema, ozaveščanje o pomenu trajnostnega razvoja, je razvidna že iz samega imena Sustain + Aware, cilj projekta pa je vzpostavitev globalnega partnerstva za izobraževanje na trajnostnem razvoju. Partnerji v omenjenem projektu so mladinske nevladne organizacije iz Argentine (TierraVida), Indije (Blue Ribbon Movement),  Hrvaške (O.A.ZA), Madžarske (BeYOUnique), Nigerije (NYCAN, Connected Development), Lihtenštajna (Symbiose Gemeinschaft) in ZDA (Global Kids).

Glavni namen projekta je vzpostavitev mreže partnerstev z drugimi svetovnimi mladinskimi organizacijami s podobnimi strateškimi cilji, večja vključenost mladih v družbi, tudi tistih z manj priložnostmi ter izmenjava znanj ter izkušenj na področju neformalnega izobraževanja.

V okviru globalnih srečanj bo namenjeno veliko pozornosti grajenju partnerstva na področju izobraževanja za trajnostni razvoj, spoznavanju realnosti v okviru držav sodelujočih partnerjev, predvsem pa izmenjavi obetajočih in dobrih praks za izobraževanje za trajnostni razvoj. 

V času od 7.do 14.junija 2014 so v Lagosu v Nigeriji potekali t.i. Lokalni akcijski dnevi za vključevanje mladih z manj priložnosti v pobude s področja okoljskega-socialnega podjetništva v organizaciji afriškega koordinatorja, organizacije Connected Development (CODE). Spodaj najdete nekaj slik s srečanja. 

PREBERITE TUDI

17.05.2022

RAZPIS ZA VZGOJITELJE IN…

Živjo! Poletje že trka na vrata in bližajo se tudi tabori za otroke in mladostnike v izvedbi Mladinske zveze Brez izgovora Slovenija v Zgornjih Desklah.

09.05.2022

Odprte so prijave za…

Ljubljana, 5. maj 2022 – Social Impact Award je mednarodni projekt, ki letos v 18 državah nudi podporo nadobudnim mladim, ki želijo s svojo inovativno

11.04.2022

Pusti odtis: Daruj kri!

V Sloveniji vsako leto daruje kri okoli 100.000 ljudi, kar pomeni, da pokrivamo vse potrebe zdravstva, ki jih le-ta ima s transfuzijo krvi. Vsaj enkrat

Vse novice