Spoznajte nove zaposlene v Brez izgovora in povezanih organizacijah

V Brez izgovora Slovenija smo v zadnjih mesecih pridobili kar nekaj novih zaposlenih, ki jih lahko spoznate spodaj. O preostalih zaposlenih pa si lahko preberete v zavihku Pisarna.

Petra Poje je nova generalna sekretarka Mladinske zveze Brez izgovora Slovenija. Študirala je Zgodovino in zaključila Pedagoško-andragoško izobraževanje. V času študija je bila aktivna na mednarodnem resorju pri Študentski organizaciji Univerze na Primorskem in Študentski organizaciji Slovenije. Dodobra je spoznala delo z mladimi v lokalnem in mednarodnem okolju, tudi v okviru projektov Univerzitetnega kariernega centra Univerze na Primorskem in PRIMSS. Želi si, da bi bili mladi še aktivnejši, da bi razvijali svoje potenciale in se vključevali v odločevalne procese, z delovanjem v Brez izgovora pa si želi k temu pripomoči. 

Petra Gorenc je magistra etnologije in kulturne antropologije. V času študija se je najbolj ukvarjala z odnosom ljudi do kulturne dediščine, urbano in politično antropologijo ter s socialnim spominom. Trenutno pa je podiplomska študentka na Oddelku za staro glasbo na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Od nekdaj pa je njeno največje veselje in osebno poslanstvo delo z mladimi in za mlade. Bila je aktivna skavtinja in skavtska voditeljica ter prostovoljka v mednarodnih odpravah v Afriki, kot tudi na domačih tleh. Posebno pa jo je zaznamovalo delo v z otroki in mladimi s posebnimi potrebami. Poleg tega je njena velika strast poustvarjanje stare glasbe. Za Mladinsko zvezo Brez izgovora Slovenija,se je odločila zaradi izoblikovanega in močnega poslanstva, ki ga želimo ponesti v našo družbo in svet in se ujema tudi z njenim osebnim. Poleg tega pa jo v organizaciji najbolj navdušuje delovna vnema vseh zaposlenih, zagretost in predanost aktivistov ter močna želja po pozitivnih družbenih spremembah.
 
 

Tina Mervic je nova strokovna sodelavka za promocijo zdravja in zdravega življenjskega sloga. Trenutno zaključuje magistrski študij psihologije. Predvsem jo zanima razvoj otrok in mladostnikov (razvojna psihologija). Poleg tega jo v življenju oblikuje tudi taborništvo, potovanja, športni izzivi, neprestano izobraževanje in raziskovanje. Najdete jo v naravi v tekaških copatih, na plezalni steni, v mestu na sončku ob kavi s prijatelji, med ustvarjanjem DIY stvari in še vsepovsod naokoli. Za Brez izgovora se je odločila zaradi raznolikosti in pestrosti dela na področju mladih in raziskav v povezavi z zdravim življenjskim slogom.
 
Urša Šetina

je nova generalna sekretarka APYN. Po izobrazbi je profesorica španščine in literarna komparativistka, v času študija pa je prepevala v Akademskem pevskem zboru Tone Tomšič Univerze v Ljubljani. Članica zbora je bila osem let in večino časa je bila vpeta tudi v njegovo organizacijo – najbolj v času njenih dveh predsedniških mandatov. Sedaj je članica mednarodnega komornega zbora Utopia & Reality. Njena strast je (poleg glasbe in petja) poučevanje, saj zelo rada prenaša svoje znanje na mlajše generacije, zato v Mladinskem zboru Veter poučuje vokalno tehniko in korepetira. Njen prosti čas je namenjen raznovrstnim aktivnostim – branju, igranju klavirja, ustvarjanju, rolanju in pohodništvu. Za sodelovanje z APYN se je odločila, ker rada dela z mladimi in bi rada pripomogla k omogočanju boljše in predvsem bolj zdrave prihodnosti mladim.

PREBERITE TUDI

09.11.2021

Lilia’s adventure in Brežice,…

Hearing a lot about the exquisite beauty of Slovenia made me eager to write it down on my “ Must-Visit “ destinations, until the time

02.11.2021

the BREXPERIENCE

24 September, Friday. Early dawn. Sunrise over the chilly town of Brežice. Half of the Macedonian team, after being left on the highway and walked

21.10.2021

Poziv Vladi RS k…

Dvig cen električne energije in zemeljskega plina na veleprodajnih trgih v EU in napovedane podražitve energije za potrošnike zahtevajo hiter in usklajen odziv. Podpisniki poziva

Vse novice