Pripravljata se Slovenski mladinski manifest o tobaku in alkoholu

Brez izgovora Slovenija v sodelovanju z mrežo Preventivna platforma pripravlja Slovenski mladinski manifest o tobaku in Slovenski mladinski manifest o alkoholu 2014.  

Slovenski mladinski manifest o alkoholu 2014 bo predstavljen na 5. srečanju Foruma NVO za kakovost v preventivi na temo alkoholne politike, 19.maja 2014 v Hotelu Lev v Ljubljani.

Slovenski mladinski manifest o tobaku je takorekoč že zaključen, zbrane informacije in mnenja o Zakonu o omejevanju uporabe tobačni izdelkov pa bodo predstaljena na slovenskem posvetu ob Svetovnem dnevu brez tobaka, ki bo potekal 29.maja 2014 v Ljubljani. Po sprejeti Evropski direktivi o tobačnih izdelkih oktobra 2013, ima Slovenija čas do prihodnjega leta, da sprejete odločitve na evropskem nivoju sprejme tudi pri nas. Naj bo to tvoja priložnost, da poveš kaj te moti. Tako bomo vsi lahko živeli v svetu, kjer je pravica do zdravega okolja nad željo po neomejenem kajenju in ustvarjanju dobička iz ene največjih pandemij na svetu. 

Pri pripravi manifesta o alkoholu lahko sodelujete do 16.maja na tem linku.

PREBERITE TUDI

17.05.2022

RAZPIS ZA VZGOJITELJE IN…

Živjo! Poletje že trka na vrata in bližajo se tudi tabori za otroke in mladostnike v izvedbi Mladinske zveze Brez izgovora Slovenija v Zgornjih Desklah.

09.05.2022

Odprte so prijave za…

Ljubljana, 5. maj 2022 – Social Impact Award je mednarodni projekt, ki letos v 18 državah nudi podporo nadobudnim mladim, ki želijo s svojo inovativno

11.04.2022

Pusti odtis: Daruj kri!

V Sloveniji vsako leto daruje kri okoli 100.000 ljudi, kar pomeni, da pokrivamo vse potrebe zdravstva, ki jih le-ta ima s transfuzijo krvi. Vsaj enkrat

Vse novice