Pripravljata se Slovenski mladinski manifest o tobaku in alkoholu

Brez izgovora Slovenija v sodelovanju z mrežo Preventivna platforma pripravlja Slovenski mladinski manifest o tobaku in Slovenski mladinski manifest o alkoholu 2014.  

Slovenski mladinski manifest o alkoholu 2014 bo predstavljen na 5. srečanju Foruma NVO za kakovost v preventivi na temo alkoholne politike, 19.maja 2014 v Hotelu Lev v Ljubljani.

Slovenski mladinski manifest o tobaku je takorekoč že zaključen, zbrane informacije in mnenja o Zakonu o omejevanju uporabe tobačni izdelkov pa bodo predstaljena na slovenskem posvetu ob Svetovnem dnevu brez tobaka, ki bo potekal 29.maja 2014 v Ljubljani. Po sprejeti Evropski direktivi o tobačnih izdelkih oktobra 2013, ima Slovenija čas do prihodnjega leta, da sprejete odločitve na evropskem nivoju sprejme tudi pri nas. Naj bo to tvoja priložnost, da poveš kaj te moti. Tako bomo vsi lahko živeli v svetu, kjer je pravica do zdravega okolja nad željo po neomejenem kajenju in ustvarjanju dobička iz ene največjih pandemij na svetu. 

Pri pripravi manifesta o alkoholu lahko sodelujete do 16.maja na tem linku.

PREBERITE TUDI

03.06.2021

“Odločeni! Opuščamo kajenje”

  Ljubljana, 28. maj 2021 Vsako leto 31. maja obeležujemo Svetovni dan brez tobaka, ki je letos posvečen opuščanju kajenja in poteka pod geslom »Odločeni!

22.04.2021

Simpozij: ”Odločeni! Opuščamo kajenje”

Ob Svetovnem dnevu brez tobaka bo v petek, 28. 5. 2021, potekal simpozij z naslovom “Odločeni! Opuščamo kajenje”, na katerem sodeluje tudi Zveza Brez izgovora

12.04.2021

Evropska spletna raziskava o…

Nacionalni inštitut za javno zdravje se je pridružil mednarodni raziskavi o uporabi drog, ki jo koordinira Evropski center za spremljanje drog in zasvojenosti z drogami

Vse novice