Pridobili smo status v javnem interesu in nacionalne mladinske organizacije!

Z veseljem sporočamo, da je decembra 2015 Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija prejela status društva v javnem interesu v mladinskem sektorju in status nacionalne mladinske organizacije v javnem interesu v mladinskem sektorju.

V novembru smo na Urad republike Slovenije za mladino (Urad RS za mladino) posredovali vlogo za pridobitev obeh omenjenih statusov in Urad RS za mladino je po pregledu vloge ugotovil, da pogoje za pridobitev izpolnjujemo.

Nekateri izmed pogojev za pridobitev statusa društva v javnem interesu v mladinskem sektorju:

  • Redno izvajanje mladinskih programov oziroma programov za mlade, ki se nanašajo na avtonomijo mladih, neformalno učenje in usposabljanje ter večanje kompetenc mladih, dostop mladih do trga delovne sile in razvoj podjetnosti mladih, skrb za mlade z manj priložnostmi v družbi, prostovoljstvo, solidarnost in medgeneracijsko sodelovanje mladih, mobilnost mladih in sodelovanje mladih pri upravljanju javnih zadev v družbi.
  • Izkazovanje pomembnejših dosežkov pri razvoju in povezovanju mladinskega dela
  • Razpolaganje z ustreznimi materialnimi in človeškimi viri za delovanje
Urad RS za mladino je torej med drugim pripoznal tudi naše pomembnejše dosežke delovanja, ter naše redno prizadevanje za izvajanje aktivnosti za uresničevanje namena in cljev, ki so v javnem interesu. Veselimo se nadaljnega delovanja in verjamemo, da bomo pridobljena naziva v mladinskem sektorju še naprej uspešno upravičevali.

 

PREBERITE TUDI

03.06.2021

“Odločeni! Opuščamo kajenje”

  Ljubljana, 28. maj 2021 Vsako leto 31. maja obeležujemo Svetovni dan brez tobaka, ki je letos posvečen opuščanju kajenja in poteka pod geslom »Odločeni!

22.04.2021

Simpozij: ”Odločeni! Opuščamo kajenje”

Ob Svetovnem dnevu brez tobaka bo v petek, 28. 5. 2021, potekal simpozij z naslovom “Odločeni! Opuščamo kajenje”, na katerem sodeluje tudi Zveza Brez izgovora

12.04.2021

Evropska spletna raziskava o…

Nacionalni inštitut za javno zdravje se je pridružil mednarodni raziskavi o uporabi drog, ki jo koordinira Evropski center za spremljanje drog in zasvojenosti z drogami

Vse novice