Predavanje Prof Richard Daynard za NVO na področju javnega zdravja

Vabimo vas na predavanje Prof Richarda Daynarda, vrhunskega strokovnjaka na področju litigacije na področju javnega zdravja, na temo Public Health Advocacy: Figuring Out What to Prioritize. Srečanje v Slovenije organizira Brez izgovora Slovenija s podporo Svetovne zdravstvene organizacije (pisarna v Sloveniji), Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Ministrstva RS za zdravje

Predavanje se bo zgodilo v četrtek 12.marca 2015 od 15.00 na sedežu Brez izgovora Slovenija na Gregorčičevi ulici 7 v Ljubljani. Več informacij najdete tukaj.

Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku, za prevod žal ne bo poskrbljeno. Pred predavanjem bodo predstavljeni rezultati analize prijav kršenja ZOUTI in ZOPA s strani Brez izgovora Slovenija (15 minut).

Svojo udeležbo potrdite do srede, 11.marca 2015 do 12.00 na http://goo.gl/IN1g88 

Ozadje

Profesor Richard Daynard iz Northeastern University in vodja Public Health Advocacy Institute-a (oboje v Bostonu) se uvršča med svetovne strokovnjake na področju litigacije na področju zdravja (tobak, alkohol, sladkane pijače). Je redni udeleženec številnih svetovnih konferenc in simpozijev na temo javnega zdravja, predvsem pa glasen nasprotnik potez velikih korporacij, ki slabšajo zdravje prebivalstva. 

V času obiska v Sloveniji bo obiskal različne deležnike, ki bodo pomagali pri morebitni vzpostavitvi vidnejše vloge Slovenije v boju proti tobačni, alkoholni in drugim nezdravim industrijam, tudi preko tožb podjetij. Profesor Daynard je bil namreč eden začetnikov gibanja proti nemoralnim praksam v ZDA že leta 1984 (članek NY Timesa iz leta 1988) in del svetovalcev v veliki tožbi zveznih držav ZDA proti Big Tobaccu leta 1998.

Prof. Richard Daynard je na strokovnem obisku v Sloveniji s podporo Svetovne zdravstvene organizacije, kot del aktivnosti dogovorjenih z Dveletno pogodbo (2014-2015) o sodelovanju med Svetovno zdravstveno organizacijo in Ministrstvom za zdravje Republike Slovenije.

Prof. Richard Daynard je na strokovnem obisku v Sloveniji na predlog Mladinske zveze Brez izgovora Slovenija s podporo Svetovne zdravstvene organizacije, kot del aktivnosti dogovorjenih z Dveletno pogodbo (2014-2015) o sodelovanju med Svetovno zdravstveno organizacijo in Ministrstvom za zdravje Republike Slovenije.

PREBERITE TUDI

03.06.2021

“Odločeni! Opuščamo kajenje”

  Ljubljana, 28. maj 2021 Vsako leto 31. maja obeležujemo Svetovni dan brez tobaka, ki je letos posvečen opuščanju kajenja in poteka pod geslom »Odločeni!

22.04.2021

Simpozij: ”Odločeni! Opuščamo kajenje”

Ob Svetovnem dnevu brez tobaka bo v petek, 28. 5. 2021, potekal simpozij z naslovom “Odločeni! Opuščamo kajenje”, na katerem sodeluje tudi Zveza Brez izgovora

12.04.2021

Evropska spletna raziskava o…

Nacionalni inštitut za javno zdravje se je pridružil mednarodni raziskavi o uporabi drog, ki jo koordinira Evropski center za spremljanje drog in zasvojenosti z drogami

Vse novice