Podprite peticijo proti Be Marlboro kampanji v Sloveniji

V sodelovanju s Campaign for Tobacco Free Kids iz ZDA je Brez izgovora Slovenija lansira peticijo proti Phillip Morris International-u in njihovi novi kampanji "Don't be a Maybe – Be Marlboro".

Po "smrti" Bob-a iz Marlboro Man-a iz zloglasne kampanje Phillip Morris International (PMI) iz devetdesetih let prejšnjega stoletja, se je najmočnejše tobačno podjetje na svetu ponovno usmerilo proti mladim z novo kampanjo "Don't be a Maybe – Be Marlboro", ki pri nas že kaže prve aktivnosti (glej slike spodaj). Razsežnosti te kampanje po svetu si lahko ogledate na tej povezavi.

PMI lahko zatremo že v kali, zato vas prosimo za podporo tej peticiji, ki bo pozneje osebno dostavljena predsedniku Vlade RS, Dr Miru Cerarju in ministrici za zdravje, Milojki Kolar Celarc skupaj z vsemi zbranimi podpisi. 

V kolikor pa v naslednjem mesecu najdete pri nas še kakšno novo obliko marketinga Marlbora, ste vabljeni  da nam jo posredujete na maybe@noexcuse.si

Sicer je tobačna industrija kriva za preko 6 miljonov prezgodnjih smrti na leto, medtem ko dve tretjini kadilcev bo zaradi kajenja tudi umrlo.

!!! Podpiši peticijo zdaj s klikom na to povezavo !!!

PREBERITE TUDI

03.06.2021

“Odločeni! Opuščamo kajenje”

  Ljubljana, 28. maj 2021 Vsako leto 31. maja obeležujemo Svetovni dan brez tobaka, ki je letos posvečen opuščanju kajenja in poteka pod geslom »Odločeni!

22.04.2021

Simpozij: ”Odločeni! Opuščamo kajenje”

Ob Svetovnem dnevu brez tobaka bo v petek, 28. 5. 2021, potekal simpozij z naslovom “Odločeni! Opuščamo kajenje”, na katerem sodeluje tudi Zveza Brez izgovora

12.04.2021

Evropska spletna raziskava o…

Nacionalni inštitut za javno zdravje se je pridružil mednarodni raziskavi o uporabi drog, ki jo koordinira Evropski center za spremljanje drog in zasvojenosti z drogami

Vse novice