Nacionalna poklicna kvalifikacija za mladinskega delavca predstavljena na Dunaju

V aprilu je v EuropaHaus hotelu na Dunaju potekal mednarodni seminar ETS (European Training Strategy) Competence Model v organizaciji Salto Training and Education in več Nacionalnih agencij programa Erasmus+ Mladi v akciji.

Na seminarju je bil predstavljen kompetenčni model, razvit v okviru evropske strategije za usposabljanje mladinskih delavcev. Udeleženci so lahko izrazili svoje mnenje glede predstavljenega modela. Poleg tega je bilo predstavljenih tudi nekaj drugih kompetenčnih modelov in procesov njihovega uveljavljanja.

Adisa Dizdarević (Mladinsko združenje Brez izgovora) in Matej Cepin (Socialna akademija) sta na seminarju predstavila proces uveljavitve nacionalne poklicne kvalifikacije Mladinski/a delavec/ka, ki trenutno poteka v Sloveniji. Govorila sta o dosedanjem procesu, stanju mladinskega dela pri nas, o svojih osebnih pogledih na mladinsko delo in učnih izkušnjah, ki jih je mladinski sektor v Sloveniji tekom procesa pridobil.
 


Udeleženci so bili nad predstavljenim modelom navdušeni. Predvsem so pohvalili kakovost procesa, vključenost celotnega mladinskega sektorja v proces in končni rezultat – razvit poklicni standard. Ker pa je bilo na seminarju mogoče slišati tudi o podobnih procesih, ki potekajo v drugih državah, pa bomo z učenjem od drugih lahko položaj mladinskega dela v Sloveniji le še izboljšali.

PREBERITE TUDI

17.05.2022

RAZPIS ZA VZGOJITELJE IN…

Živjo! Poletje že trka na vrata in bližajo se tudi tabori za otroke in mladostnike v izvedbi Mladinske zveze Brez izgovora Slovenija v Zgornjih Desklah.

09.05.2022

Odprte so prijave za…

Ljubljana, 5. maj 2022 – Social Impact Award je mednarodni projekt, ki letos v 18 državah nudi podporo nadobudnim mladim, ki želijo s svojo inovativno

11.04.2022

Pusti odtis: Daruj kri!

V Sloveniji vsako leto daruje kri okoli 100.000 ljudi, kar pomeni, da pokrivamo vse potrebe zdravstva, ki jih le-ta ima s transfuzijo krvi. Vsaj enkrat

Vse novice