Nacionalna poklicna kvalifikacija za mladinskega delavca predstavljena na Dunaju

V aprilu je v EuropaHaus hotelu na Dunaju potekal mednarodni seminar ETS (European Training Strategy) Competence Model v organizaciji Salto Training and Education in več Nacionalnih agencij programa Erasmus+ Mladi v akciji.

Na seminarju je bil predstavljen kompetenčni model, razvit v okviru evropske strategije za usposabljanje mladinskih delavcev. Udeleženci so lahko izrazili svoje mnenje glede predstavljenega modela. Poleg tega je bilo predstavljenih tudi nekaj drugih kompetenčnih modelov in procesov njihovega uveljavljanja.

Adisa Dizdarević (Mladinsko združenje Brez izgovora) in Matej Cepin (Socialna akademija) sta na seminarju predstavila proces uveljavitve nacionalne poklicne kvalifikacije Mladinski/a delavec/ka, ki trenutno poteka v Sloveniji. Govorila sta o dosedanjem procesu, stanju mladinskega dela pri nas, o svojih osebnih pogledih na mladinsko delo in učnih izkušnjah, ki jih je mladinski sektor v Sloveniji tekom procesa pridobil.
 


Udeleženci so bili nad predstavljenim modelom navdušeni. Predvsem so pohvalili kakovost procesa, vključenost celotnega mladinskega sektorja v proces in končni rezultat – razvit poklicni standard. Ker pa je bilo na seminarju mogoče slišati tudi o podobnih procesih, ki potekajo v drugih državah, pa bomo z učenjem od drugih lahko položaj mladinskega dela v Sloveniji le še izboljšali.

PREBERITE TUDI

03.06.2021

“Odločeni! Opuščamo kajenje”

  Ljubljana, 28. maj 2021 Vsako leto 31. maja obeležujemo Svetovni dan brez tobaka, ki je letos posvečen opuščanju kajenja in poteka pod geslom »Odločeni!

22.04.2021

Simpozij: ”Odločeni! Opuščamo kajenje”

Ob Svetovnem dnevu brez tobaka bo v petek, 28. 5. 2021, potekal simpozij z naslovom “Odločeni! Opuščamo kajenje”, na katerem sodeluje tudi Zveza Brez izgovora

12.04.2021

Evropska spletna raziskava o…

Nacionalni inštitut za javno zdravje se je pridružil mednarodni raziskavi o uporabi drog, ki jo koordinira Evropski center za spremljanje drog in zasvojenosti z drogami

Vse novice