Mladinsko združenje Brez izgovora vas vabi na IGVP 2015!

IGVP oziroma Iz Goričkega v Piran je nacionalna izmenjava, ki smo jo ustvarili aktivisti Mladinskega združenja Brez izgovora. Narejena je od mladih predvsem za mlade. Naš cilj je, da se povežemo mladi iz vse Slovenije in da skupaj preživimo 4 dni poletja, se spoznavamo, družimo, naučimo kaj novega in se imamo na sploh lepo.

Iz Goričkega v Piran – Obala

Rdeča nit izmenjave na Obali je kulturna dediščina naše regije, ki jo bomo spoznavali preko različnih aktivnosti v sklopu našega super programa. Vse se začne v ponedeljek, 1.7. 2015, ko se bomo zbrali v Izoli. Spoznali bomo pojme kulturne dediščine in, brez skrbi, ne bomo gledali predstavitve v powerpoint-u, ampak bomo na zanimiv in atraktiven način raziskovali to tematiko. Naredili bomo tudi nekaj prostovoljnega dela in si privoščili izlet v eno od istrskih vasic. Čeprav se na prvi pogled zdi, da ne bomo imeli veliko prostega časa, si tega nismo morali dovoliti, saj si mladi aktivisti ne predstavljamo poletja brez poležavanja in ˝lovljenja barve˝ na plaži, tudi za to bo čas.

Na začetku junija smo v sklopu izmenjave odprli razpis za FOTO NATEČAJ na temo kulturne dediščine. Za ogled razpisa, pravil in pogojev lahko kliknete TUKAJ.
Nikar ne odlašaj s PRIJAVO.

*izmenjava bo potekala med 1.7.-4.7.2015, v Izoli/Kopru. Za prevoze med dejavnostimi bo poskrbljeno, prav tako za prenočišče ter hrano. Dodatne informacije prejmejo udeleženci oz. prijavljeni na e-mail naslov po prijavi.

Iz Goričkega v Piran – Postojna

Tudi skupina aktivistk v Postojni med 1.  in 4. julijem letos organizira nacionalno izmenjavo Iz Goričkega v Piran, ki se bo hkrati zgodila v več slovenskih regijah.

Postojnčanke smo se letos odločile za nekoliko širšo temo, tako da se lahko najde za vsakega vsaj nekaj, kar bi ga zanimalo. Imele bomo dejavnosti na prostem, predavanja in zanimive delavnice, ogledali pa si bomo tudi film in se poigrali z izdelavo krajšega filmčka na določeno temo. Veliko tem smo združile v celoto – problemi iz najstniškega sveta, stvari, ki bi se lahko zdele zanimive tudi za malček starejše ljudi, zdravje in dobro počutje, spoznavanje različnih poklicnih smeri… S projektom želimo mladim pokazati, kako lahko svoj prosti čas preživijo bolj aktivno; da se lahko vključijo v različne aktivnosti, se pri tem zelo zabavajo in naredijo nekaj koristnega zase, za druge in za svoje lokalno okolje . Pokazale bi jim rade, da se svet ne vrti samo okoli virtualnosti, temveč lahko na zanimiv način izvejo veliko novega in se hkrati zabavajo.

Če torej želiš preživeti nekaj počitniških dni v naši družbi, se nekaj novega naučiti ter spoznati nove prijatelje (in si star/a med 14  in 25 let) te vabimo k PRIJAVI!

Video napovednik najdeš TUKAJ.

PREBERITE TUDI

09.11.2021

Lilia’s adventure in Brežice,…

Hearing a lot about the exquisite beauty of Slovenia made me eager to write it down on my “ Must-Visit “ destinations, until the time

02.11.2021

the BREXPERIENCE

24 September, Friday. Early dawn. Sunrise over the chilly town of Brežice. Half of the Macedonian team, after being left on the highway and walked

21.10.2021

Poziv Vladi RS k…

Dvig cen električne energije in zemeljskega plina na veleprodajnih trgih v EU in napovedane podražitve energije za potrošnike zahtevajo hiter in usklajen odziv. Podpisniki poziva

Vse novice