Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija z novo predsednico

V petek, 13. januarja 2017 je v Mladinski zvezi Brez izgovora Slovenija potekala 5. skupščina, v sklopu katere so potekale tudi volitve za novega predsednika oz. predsednico Zveze.

Mesto je po enoletnem vodenju Nine Rogelj zasedla Urška Erklavec, doktorska študentka Bioznanosti (smer prehrana) in magistra farmacije. Urška je aktivistka Brez izgovora Slovenija že od leta 2008 in je tudi predsednica Mladinskega združenja za prehransko politiko. Med 2010 in 2014 je bila članica strateškega odbora Brez izgovora, od leta 2014 do 2016 pa članica in predsednica nadzornega odbora Zveze. Urška se je kot predsednica pridružila preostalim članicam Upravnega odbora, ki so bile izvoljene januarja 2016 in imajo pred seboj še eno mandatno leto.

Ob izvolitvi je Urška svojo vizijo za delo opisala tako:

V času mandata predsednice bom stremela k opolnomočenju lokalnih enot in širjenju v nove regije, krepitvi kompetenc aktivistov in vzpostavitvi programa za študente. Posebno skrb bom namenila tudi upravljanju s financami in projektnemu poročanju. Ohranjala bom dobre odnose s partnerji na nacionalnem in mednarodnem nivoju in s tem prispevala k prepoznavnosti zveze. S skupnimi močmi bomo gradili bolj kvaliteten mladinski sektor in premikali meje na področju javnega zdravja in trajnostnega razvoja.

Urški čestitamo in celotni ekipi želimo uspešno delo!

PREBERITE TUDI

03.06.2021

“Odločeni! Opuščamo kajenje”

  Ljubljana, 28. maj 2021 Vsako leto 31. maja obeležujemo Svetovni dan brez tobaka, ki je letos posvečen opuščanju kajenja in poteka pod geslom »Odločeni!

22.04.2021

Simpozij: ”Odločeni! Opuščamo kajenje”

Ob Svetovnem dnevu brez tobaka bo v petek, 28. 5. 2021, potekal simpozij z naslovom “Odločeni! Opuščamo kajenje”, na katerem sodeluje tudi Zveza Brez izgovora

12.04.2021

Evropska spletna raziskava o…

Nacionalni inštitut za javno zdravje se je pridružil mednarodni raziskavi o uporabi drog, ki jo koordinira Evropski center za spremljanje drog in zasvojenosti z drogami

Vse novice