Mikroplastika: kaj to sploh je in kako vpliva na okolje?

Začetek meseca, 7. maja, smo v Koprskem centru mladih prisluhnili Barbari Nemec, ki stremi k življenju brez odpadkov, ki nam je predstavila "plastični problem" s poudarkom na mikroplastiki ter kako to vpliva na zdravje okolja ter ljudi.

Mikroplastika se nahaja povsod, tudi v morski soli. Na žalost je večina čistilnih naprav ne filtrira, tako da lahko povprečna družina v letu s pranjem oblačil v vodo spusti kar 100 milijonov delcev mikroplastike. S spremembo določenih navad lahko tudi posamezniki prispevamo k čistejšemu okolju, zmanjšanju okoljskega odtisa ter k bolj zdravi prihodnosti.

PREBERITE TUDI

17.05.2022

RAZPIS ZA VZGOJITELJE IN…

Živjo! Poletje že trka na vrata in bližajo se tudi tabori za otroke in mladostnike v izvedbi Mladinske zveze Brez izgovora Slovenija v Zgornjih Desklah.

09.05.2022

Odprte so prijave za…

Ljubljana, 5. maj 2022 – Social Impact Award je mednarodni projekt, ki letos v 18 državah nudi podporo nadobudnim mladim, ki želijo s svojo inovativno

11.04.2022

Pusti odtis: Daruj kri!

V Sloveniji vsako leto daruje kri okoli 100.000 ljudi, kar pomeni, da pokrivamo vse potrebe zdravstva, ki jih le-ta ima s transfuzijo krvi. Vsaj enkrat

Vse novice