Mikroplastika: kaj to sploh je in kako vpliva na okolje?

Začetek meseca, 7. maja, smo v Koprskem centru mladih prisluhnili Barbari Nemec, ki stremi k življenju brez odpadkov, ki nam je predstavila "plastični problem" s poudarkom na mikroplastiki ter kako to vpliva na zdravje okolja ter ljudi.

Mikroplastika se nahaja povsod, tudi v morski soli. Na žalost je večina čistilnih naprav ne filtrira, tako da lahko povprečna družina v letu s pranjem oblačil v vodo spusti kar 100 milijonov delcev mikroplastike. S spremembo določenih navad lahko tudi posamezniki prispevamo k čistejšemu okolju, zmanjšanju okoljskega odtisa ter k bolj zdravi prihodnosti.

PREBERITE TUDI

03.06.2021

“Odločeni! Opuščamo kajenje”

  Ljubljana, 28. maj 2021 Vsako leto 31. maja obeležujemo Svetovni dan brez tobaka, ki je letos posvečen opuščanju kajenja in poteka pod geslom »Odločeni!

22.04.2021

Simpozij: ”Odločeni! Opuščamo kajenje”

Ob Svetovnem dnevu brez tobaka bo v petek, 28. 5. 2021, potekal simpozij z naslovom “Odločeni! Opuščamo kajenje”, na katerem sodeluje tudi Zveza Brez izgovora

12.04.2021

Evropska spletna raziskava o…

Nacionalni inštitut za javno zdravje se je pridružil mednarodni raziskavi o uporabi drog, ki jo koordinira Evropski center za spremljanje drog in zasvojenosti z drogami

Vse novice