Krepitev mentorstva s pomočjo evropskih prostovoljcev

V Mladinski zvezi Brez izgovora Slovenija bomo v sklopu projekta EVS v naslednjih dvanajstih mesecih, torej do novembra 2016, gostili dva prostovoljca iz Grčije in Portugalske, ki bosta sodelovala pri vzpostavitvi učinkovitega modela mentorstva v mladinski organizaciji.

EVS (European Voluntary Service) je projekt znotraj programa Erasmus+, financiran s strani Nacionalne agencije MOVIT. V sklopu tega projekta mladi opravljajo prostovoljstvo v organizacijah v drugih evropskih državah z namenom pridobivanja novih izkušenj, znanj in veščin, ter se lažje vključijo na trg dela, ko pride čas za to.

Projekt se imenuje Empowering Mentorship in No Excuse Slovenia (slov. Krepitev mentorstva v Brez izgovora Slovenija). Prostovoljca Mihalis iz Grčije in Fernando s Portugalske, ki bosta eno leto preživela v Sloveniji, bosta v tem času raziskovala področje mentorstva v mladinskih organizacijah, izkusila mentorstvo v praksi in tudi v daljšem procesu, polnem usmerjenih aktivnosti. Tako bosta zgradila neko splošno delujočo in dolgoročno shemo mentorstva, ki jo bodo lahko mladinske organizacije uporabile v praksi. Oba prostovoljca imata izkušnje z delovanjem v mladinskem sektorju na domačih tleh, ki jih bosta z delom na projektu s pridom uporabila in nadgradila.

Mentorji v mladinskih organizacijah so bistvenega pomena pri osebnostni rasti mladih in pridobivanju veščin, ki so pomembne za vodenje projektov ali drugo samostojno delo v mladinskih organizacijah, hkrati pa nudijo podporo vodjam in drugim mladim pri opravljanju aktivnosti znotraj organizacije.

Njuno plat zgodbe, vtise, izkušnje ter samo pot do uresničitve projekta bomo lahko spremljali v njunih blogih. Mihalis je svoje prve izkušnje že delil z nami, blog najdete tukaj, v kratkem pa lahko pričakujemo tudi Fernandov blog.

PREBERITE TUDI

17.05.2022

RAZPIS ZA VZGOJITELJE IN…

Živjo! Poletje že trka na vrata in bližajo se tudi tabori za otroke in mladostnike v izvedbi Mladinske zveze Brez izgovora Slovenija v Zgornjih Desklah.

09.05.2022

Odprte so prijave za…

Ljubljana, 5. maj 2022 – Social Impact Award je mednarodni projekt, ki letos v 18 državah nudi podporo nadobudnim mladim, ki želijo s svojo inovativno

11.04.2022

Pusti odtis: Daruj kri!

V Sloveniji vsako leto daruje kri okoli 100.000 ljudi, kar pomeni, da pokrivamo vse potrebe zdravstva, ki jih le-ta ima s transfuzijo krvi. Vsaj enkrat

Vse novice