Krepitev mentorstva s pomočjo evropskih prostovoljcev

V Mladinski zvezi Brez izgovora Slovenija bomo v sklopu projekta EVS v naslednjih dvanajstih mesecih, torej do novembra 2016, gostili dva prostovoljca iz Grčije in Portugalske, ki bosta sodelovala pri vzpostavitvi učinkovitega modela mentorstva v mladinski organizaciji.

EVS (European Voluntary Service) je projekt znotraj programa Erasmus+, financiran s strani Nacionalne agencije MOVIT. V sklopu tega projekta mladi opravljajo prostovoljstvo v organizacijah v drugih evropskih državah z namenom pridobivanja novih izkušenj, znanj in veščin, ter se lažje vključijo na trg dela, ko pride čas za to.

Projekt se imenuje Empowering Mentorship in No Excuse Slovenia (slov. Krepitev mentorstva v Brez izgovora Slovenija). Prostovoljca Mihalis iz Grčije in Fernando s Portugalske, ki bosta eno leto preživela v Sloveniji, bosta v tem času raziskovala področje mentorstva v mladinskih organizacijah, izkusila mentorstvo v praksi in tudi v daljšem procesu, polnem usmerjenih aktivnosti. Tako bosta zgradila neko splošno delujočo in dolgoročno shemo mentorstva, ki jo bodo lahko mladinske organizacije uporabile v praksi. Oba prostovoljca imata izkušnje z delovanjem v mladinskem sektorju na domačih tleh, ki jih bosta z delom na projektu s pridom uporabila in nadgradila.

Mentorji v mladinskih organizacijah so bistvenega pomena pri osebnostni rasti mladih in pridobivanju veščin, ki so pomembne za vodenje projektov ali drugo samostojno delo v mladinskih organizacijah, hkrati pa nudijo podporo vodjam in drugim mladim pri opravljanju aktivnosti znotraj organizacije.

Njuno plat zgodbe, vtise, izkušnje ter samo pot do uresničitve projekta bomo lahko spremljali v njunih blogih. Mihalis je svoje prve izkušnje že delil z nami, blog najdete tukaj, v kratkem pa lahko pričakujemo tudi Fernandov blog.

PREBERITE TUDI

10.05.2023

Vabilo na Simpozij ob…

Strokovna skupina za tobak, ki jo vodi Nacionalni inštitut za javno zdravje in v katerem sodelujejo druge NVO, nacionalni inštituti in Ministrstvo za zdravje, vabi

09.05.2023

HOW MUCH WATER SHOULD…

More than half of our body is made up of water! Drinking enough water every day helps to overcome stress, improves brain function and the

20.04.2023

PREVENTIVNI PROGRAMI BREZ IZGOVORA…

Projekt sofinancira Mestna občina Ljubljana v okviru Javnega razpisa za sofinanciranje preventivnih programov na področju različnih vrst zasvojenosti v Mestni občini Ljubljana za leto 2023.

Vse novice