Jan Peloza na Posvetu mladinskega sektorja prejel državno priznanje

V petek, 4. decembra je na Brdu pri Kranju potekal Posvet mladinskega sektorja 2015, kjer je Jan Peloza prejel državno priznanje za kakovostno in uspešno delo v daljšem časovnem obdobju. Posvet sta pripravila Mladinski svet Slovenije in Urad RS za mladino.

Uvodoma je navzoče mlade pozdravil predsednik Mladinskega sveta Slovenije Tin Kampl, ki je z besedami »Rastimo skupaj!« vse mlade nagovoril k vzajemnemu delovanju v mladinskem sektorju. V duhu skupne rasti je potakalo celotno srečanje, dr. Peter Debeljak, direktor Urada RS za mladino pa je v svojem nagovoru izpostavil tudi, da moramo mladi in odločevalci skupaj okrepiti napore in tako izboljšati pogoje za delo v mladinskem sektorju.

Sledil je strukturirani dialog z ministrico dr. Majo Makovec Brenčič, moderiral pa ga je Borut Cink z Mladinskega sveta Slovenija. Navzoči so ministrici lahko zastavili številna vprašanja in v ospredje postavili problem zmanjšanja finančnih sredstev za nevladni oziroma mladinski sektor. Strinjal se je tudi Jan Peloza ustanovitelj Mladinskega združenja Brez izgovora, ki je izpostavil veliko pomanjkanje programskih sredstev za delovanje organizacij. Ministrica je v odgovor ponudila bolj učinkovito porabo integralnih sredstev in dodala, da je glas mladih močan glas, ter da moramo biti skupaj bolj konstruktivno glasni. »Nadarjeni talenti so ena izmed prioritet v tem mandatu«, je še dodala ministrica.

Del posveta je potekal v obliki delovnih skupin, ki so svoja priporočila za izboljšanje sodelovanja Urada RS za mladino in mladinskega sektorja vsem navzočim predstavile v nadaljevanju posveta. Po predstavitvah priporočil na skupnem delu je ministrica dr. Makovec Brenčič podelila državna priznanja za pomemben doprinos k prepoznavnosti in uveljavljanju mladinskega sektorja.

Jan Peloza je prejel državno priznanje za kakovostno in uspešno delo na področju mladinskega dela v daljšem obdobju. S svojim delovanjem je veliko doprinesel k prepoznavnosti mladinskega dela na področjih, ki so pomembna za dobrobit mladega človeka. S svojim znanjem in izkušnjami je pri delu s sovrstniki sledil načelom mladinskega dela in omogočil velikemu številu mladih, da so pridobili nove širine. Predvsem pa je s svojim entuziazmom uspel vzpostaviti novo mladinsko organizacijo, ki ima danes tako na nacionalni kot tudi mednarodni ravni prepoznano vlogo.
 

Jan, iskrene čestitke!

PREBERITE TUDI

15.09.2021

Akademija Brez izgovora v…

V letu 2020 je svetovna pandemija povzročila težave na področju zaposlovanja, predvsem zaposlovanja mladih. Zmanjšanje celotnega delovno aktivnega prebivalstva je bilo med leti 2019 in

07.09.2021

Summer camp 2021!

Konec julija, ko bi se nas večina najraje preselila v hladilnik, se je tudi letos odvijal tradicionalni poletni tabor No Excuse Summer Camp. Na Kokarski

05.08.2021

Pot do Fuerteventure in…

Šest aktivistov iz Slovenije se je udeležilo izmenjave, ki je trajala 6 polnih dni. Trajnostni razvoj nas je vodil skozi doživetje. Lahko bi rekli, da

Vse novice