Brez izgovora.
Združeni mladi stremimo k pozitivni družbeni spremembi
in osebnostni rasti vrstnikov
Aktiviramo.
Z neformalnim izobraževanjem spodbujamo k družbeni
participaciji in aktivaciji mladih
Ozaveščamo.
Naša glavna področja so aktivacija mladih, trajnostni razvoj
in zdrav življenjski slog
NOVICE
TWITTER
Aktualno
Slovensko združenje za kronične nenalezljive bolezni (ZKNB) ob mednarodnem dnevu spektra fetalnih alkoholnih motenj (FASD) predstavlja letošnjo akcijo »Premlad, da bi pil« (»Too Young To Drink«), ki je del mednarodne medijske kampanje za dvig ozaveščenosti glede tveganj pri predporodni izpostavljenosti alkoholu s strani še nerojenih otrok.
09.09.2019
V ekipi mladinske zveze Brez izgovora iščemo nove okrepitve – študente za izvajanje strokovnih delavnic na osnovnih in srednjih šolah.
26.08.2019
S 5. julijem smo se aktivisti odpravili v Kokarje, kjer smo preživeli kar 5 dni. Najprej smo na čudoviti gozdni jasi postavili šotora, ki sta nam v sledečih dneh služila kot prenočišče, nato pa smo ob prižgani glasbi razpakirali in si razdelili naloge.
16.07.2019
V juniju smo se aktivistke Mladinske zveze Brez izgovora Slovenije udeležile dogodka Prostovoljec leta 2018 na Brdu pri Kranju, kjer nas je sprejel sam predsednik države Borut Pahor. Na dogodek smo se prijavili z dvema projektoma, in sicer s skritim nakupovanjem in lokalnim dogodkom enote Ljubljana - Medgeneracijsko sodelovanje. Povabljeni smo bili toplo sprejeti v dvorano, kjer smo se seznanili z zgodovino samega dogodka ter s projekti drugih udeležencev. Na koncu pa tudi sami prejeli pohvalo za naše prostovoljno delo.
02.07.2019
Koalicija nevladnih organizacij s področja javnega zdravja predlaga zamik razprave o predlogu spremembe tobačnega zakona glede uveljavitve enotne embalaže tobačnih in povezanih izdelkov s strani predlagateljev, dokler o korupcijskih tveganjih ne odloči KPK.
18.06.2019
Za že skoraj poletni skrivnostni izlet smo se aktivisti v soboto, 1. 6. 2019 odpravili na obalo, seveda pa je bilo - poleg obvezne kopalne opreme - vse zavito v temo. Prva postajanka je bila Izola, kjer smo se veselo pozdravili, potem pa hitro posedli za mizo in, takoj po malici, začeli s skupščino. Naši kandidati so predstavili svoje kandidature in sledile so volitve, ki so se zaključile z delno novim vodstvom organizacije. Čestitamo novemu predsedniku Nassimu Djabi, podpredsednici za trajnostni Urški Erklavec in koordinatorki za komuniciranje Manci Kozlovič.
17.06.2019
Koalicija nevladnih organizacij s področja javnega zdravja ostro nasprotuje predlaganemu zamiku uveljavitve enotne embalaže tobačnih in povezanih izdelkov s strani predlagateljev.
12.06.2019
Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija je s strani Svetovne zdravstvene organizacije prejela prestižno nagrado za prispevek k razvoju tobačne kontrole na svetovni ravni.
11.06.2019
Vabljeni na novinarsko konferenco s predstavitvijo stališč predstavnikov Koalicije nevladnih
organizacij za preprečevanje zasvojenosti, ki združuje preko 200 nevladnih organizacij s
področja preprečevanja kroničnih nenalezljivih bolezni v Sloveniji, o predlogu sprememb
Zakona o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov (ZOUTPI).
11.06.2019
V soboto, 1. 6. 2019, smo na 7. redni skupščini Mladinske zveze Brez izgovora izvolili nove člane upravnega odbora.
03.06.2019
Naslednja stran >
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18